Parohia Nasterea Maicii Domnului din Petresti jud. Vrancea


11Aug2010
Untitled Am intalnit un roman fericit
 
Sloganul electoral "Sa traiti bine!" al domnului presedinte Basescu, a dat roade bogate, caci in plina perioada de concedieri, scaderi de salarii si pensii, somaj, falimente de filarmonici, teatre, scoli si spitale ( caci falimentele  celorlalte ramuri ale economiei sunt de domeniul ex-cotidianului ), in plina perioada de trai bun si imbelsugat, prin urmare, am intalnit si un roman fericit. Pe chiar prea  fericirea sa domnul presedinte Basescu. Care declara: "Eu mă simt foarte bine în ţara mea". Pai, cine nu s-ar simti bine in aceste conditii? Toti oamenii puternici, nu numai domnul presedinte,  s-ar simti bine!
In fata acestui sentiment de bine (proprietate personala), in asa zisul ( de gurile rele ale comunistilor) rau majoritar si comunitar, cred ca este momentul ca fiecare roman, cat de cat responsabil, sa urmeze exemplul domnului presedinte, si daca este dat afara din serviciu, sa strige din ora in ora, in strada: "Oglinda, oglinjoara, cine este mai fericit ( se simte mai bine )  ca mine, in tara?"
Daca i se micsoreaza salariul cu n*10%, acelasi roman responsabil sa canta ca un cuc in padurile patriei: "Eu ma simt foarte bine in tara mea, pentru ca fie lipsa painii cat de rea, e mai buna-n tara mea!"
Daca se imbolnaveste, romanul nostru cel fericit sa compuna  "Oda Bucuriei", in metru diminunat, sub cerul   liber  : "Slava tie, Bucurie/ Ca ma doare, si te am/ Doar pe tine, Romanie/ Fericire si balsam!/Plece medicii din tara/ Plece ca ostirile/ Eu raman aici, pe-afara, /Doar cu fericirile…"
Daca acelasi roman fericit este ispitit de satan sa mearga la teatru, la filarmonica, ori la scoala, si gaseste in locul lor shopuri, ori cartiere rezidentiale, sa citeasca degraba, cu voce tare, laolalta cu 1000 de metanii pe ceas,  noul imn national: "Avem în fruntea noastră-un fiu al ţării/Cel mai iubit şi cel mai ascultat/Ce-n lume pînă în depărtarea zării/ E fericit! Se simte minunat!!" Basescu, Romania, Fericireaaaaa/ Basescu, Romania, Fericireaaaaa…"
            Asa s-ar cuveni sa faca, urmand exemplul prezidential, orice roman adevarat.
Dar mai exista, ma intreb, romani responsabili, in ziua de azi?
 
 
11 august 2010
 
Cu deosebit respect,
Jianu Liviu-Florian
Parohia Petresti

Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite:1047