Parohia Nasterea Maicii Domnului din Petresti jud. Vrancea


11Aug2010
Untitled

CIZMĂ

 

Cizmă este căprarul Caliciei. Cizmă a făcut și face sectorul cu toți. S-ar fi oprit la pifani, elefanți, și la grade, dar geniul lui la frecat sectorul cu periuța l-a îndemnat să nu cruțe nici profesorii, nici medicii, nici elevii, nici actorii, nici….dar cine este ferit de ochii și intelighenția acestui  Moș Teacă Reloaded? Nu este om în Calicia sa nu fie luat la șmotru de căprarul Cizmă: "Ha-ha-ha, bă! Tu ești prost! Pleacă din țară ! Nu am destui bani să-ți plătesc lenea!" "Ha-ha-ha! Să trăiesc bine!" "Ha-ha-ha!Mai luăm douj'de miliarde de la FMI, ca să-mi trăiască Cizmulițele bine, copii!"

 

Cizmă pune poporul calic să-i spele ciorapii. Să-i faca cizmele cu limba. Să-i dea parte din pensii, ori salarii, ca să-i pună să meargă noaptea cu valizele pe sub paturi, până se face podeaua, ca puntea. Să lustruiască toaletele patriei cu sacrificii. Să facă târâș prin șomaj și economie. Să își vândă locuințele, ca să trăiască în păduri, în cazarme care se vor construi din banii donați cu generozitate de diaspora. Să își cumpere medicamente din extras de bătături, sudori, și cazarmament dezafectat, deși acesta a fost de mult vândut unor transnaționale, ca și compost pentru complexul militar mondial.

 

Cizmă este anti. Anti tot ce a fost răcan vechi. Cizmă este pro. Pro tot ce este răcan nou, bun de modificat  sectorul.

 

Dar mai cu seamă, Cizma adeverește  cu asupră de măsură vechiul proverb : "țiganul, după ce s-a văzut împărat, l-a omorat întâi pe tas'o". Pentru că el,  căprarul Cizmă, ajuns căprar, a omorat întâi și întâi măsura. Măsura birjăritului, măsura nesimțirii, măsura fățărniciei, măsura grobianismului, măsura comunismului, măsura capitalismului, măsura ascetismului. și a ajuns să mai omoare odată măsura unui biet ucenic de cizmar. Care l-a făcut om și i-a dat o pâine de căprar.

 

Cred că dacă ultimul, bietul, s-ar putea ridica din mormânt, ar fi trimis și el peste hotare. Căci bogata Calicia nu mai are morminte pentru fieștecare. Care nu plătesc la FMI și pentru propria lor curățare.

6 august 2010

 

Cu deosebit respect,

Jianu Liviu-Florian

 

Parohia Petresti

Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite:893