Parohia Nasterea Maicii Domnului din Petresti jud. Vrancea


06Oct2010
Untitled Despre vise
 
Este interesant, in aceste zile in care poporul calic traieste, in medie,  la un standard de viata aflat la o zecime, sau chiar mai mult de o zecime, comparativ cu acela al popoarelor binecuvantate de bunastare, este interesant de urmarit ce anume cere, in strada, la demonstratii,  pe scarile blocurilor, sau tanjind in fata televizoarelor, poporul calic.
Ei bine, poporul calic nu cere nici vile, nici limuzine, nici piscine, nici libertate, nici democratie, nici dictatura, nici calculatoare, nici economie de piata, nici economie de stat, nici macar educatie sau cultura; el cere mancare, caldura, medicamente, si locuri de munca care sa le asigure, intai si intai, mancare, caldura si medicamente.
Eminentele cenusii ale Caliciei, sau ale Planetei Gri, eminentele politice ale intregului mapamond, au multe de invatat, privind poporul Calic demonstrand in strada, sau ascultand ce doreste, pe mijloacele mass-media. Si cu cat invata si stiu mai mult, mai multe, in legatura cu ceea ce viseaza calicii, cu atat au facut, fac, sau vor face mai putin in arta de a-i conduce pentru ca fiecare vietuitor calic sa aiba parte de un standard de viata de macar a zecea parte din acela al popoarelor binecuvantate de bunastare.
Daca Planeta Gri nu se ajunge pentru toti locuitorii ei, cum s-ar ajunge Calicia pentru calici?
Moirele zeitele care dirijeaza destinele muritorilor ofera atat de mult: sex, droguri, arme, razboaie, , entertainment, pacate ( si pacatele sunt mai mult de 300 ), calculatoare, vile, limuzine, piscine, excursii si sejururi pretutindeni pe glob, lifting, mass-media, exces de stiinta, de cultura, de premii, de imortalitate pentru ca ei, calicii, sa ceara inevitabil, azi, ca si ieri, minimul de subzistenta: mancare, caldura, medicamente, si locuri de munca care sa le asigure, intai si intai, supravietuirea.
Oferta zeilor si zeitelor este prea generoasa, pe lumea de azi, pentru atata austeritate a  darurilor pe care, la drept vorbind, calicii nu au nici cui sa le ceara. Doar sa si le pretinda, pentru a nu fi exclusi, si aneantizati din Uniunea Planetara a Babilonului.
Cata impertinenta! Cata lipsa de modestie! vor spune cei care sunt primii.
Motiv pentru ca ultimii sa fie, macar in vise, cei dintai. Visati, va rog, si pentru ei!
 
 
 
 6 octombrie 2010
 
Cu deosebit respect,
Jianu Liviu-Florian
 
Parohia Petresti


Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite: