Parohia Nasterea Maicii Domnului din Petresti jud. Vrancea


21Oct2011 postat in: colaborari
Untitled ELOGIUL
 
Cand Ana MARIA TELEMEA a luat primul titlu mondial la proba de spada, directorul liceului sportiv Pietrache Piscu din Iovacra - liceul care a format marea campioana - a dat numele proaspetei laureate, unei alei. Nu una oarecare. Ci chiar aleea din fata salii de sport a liceului. S-a pus o placa comemorativa, s-a scris pe ea, cu litere de bronz, aleea Ana Maria Telemea, campioana noastra, si anul. Spre aducerea aminte a generatiilor care vor urma.
Nu dupa mult timp, Ana Maria Telemea a cucerit din nou titlul mondial. In semn de omagiu, directorul si profesorii au dat numele campioanei, salii sportive a liceului. Spre aducerea aminte si pilda pentru elevii scolii, si in semn de recunostinta fata de profesorii care au pregatit o mare campioana.
De atunci, lucrurile au curs garla. In fiecare an, Ana Maria Telemea mai castiga un titlu mondial. Rand pe rand, cancelaria profesorilor, biroul directorului, salile de clasa, cosurile sobelor , coridoarele, au primit numele marii campioane. De la o vreme, nu mai era coltisor in liceu, sa nu fi primit o placuta comemorativa, cu acelasi nume. Fiecare broasca, fiecare clanta, fiecare pom, fiecare banca, fiecare bec, fiecare tabla, fiecare poarta sau usa, au primit, rand pe rand, placuta comemorativa, cu numele campioanei. Consiliul profesoral si directorul ajunsesera la disperare. Nu mai aveau unde sa puna placute comemorative. Dar s-au gasit si solutii.Fiecare portar si femeie de serviciu, fiecare profesor si elev al   liceului au primit numele Ana Maria Telemea, si  placuta comemorativa, in cinstea cate unui nou titlu mondial. Aici, ideile directorale s-au epuizat. S-a apelat la sprijinul cartierului. Fiecare cos, fiecare gard, fiecare casa, fiecare locatar, fiecare curte, au primit alte si alte placute comemorative.
Au trecut anii. In Iovacra nu mai exista, practic, niciun cetatean, care sa nu stie cum il cheama. Raspundea fara repros: sunt placuta comemorativa cu numarulů , si numele Ana Maria Telemea, realizata in semn de omagiu pentru cel de-al n-lea titlu mondial al marii campioane.
  Au trecut alti ani. Si au aparut noi campioane mondiale. Aleea din fata scolii de sport, sala de sport, cancelaria, biroul directorului, cosurile sobelor, cordioarele, broastele, clantele, pomii, bancile, tablele, usile, portarii, femeile de serviciu, profesorii, elevii, cartierul, de la prima pisica, la ultimul lui caine, au primit, in plus,  alte nume, si alte placute comemorative.
Acum, e criza economica. Adica, saracie.  Ce bine ne prind aceste nume si placute!  Caci au o valoarea inestimabila! Sunt lectii vii despre  ce ramane in urma unor mari campioni si campioane! Elogiile noastre, care infrumuseteaza viata, si alina suferintele,  unei intregi urbe !
 
20 octombrie 2011
 
Cu deosebit respect,
Jianu     Liviu-Florian
Parohia Petresti


Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite:819