Parohia Nasterea Maicii Domnului din Petresti jud. Vrancea


04May2013
Untitled
 

Email de la nașul meu de cununie

Am primit acest email de la nașul meu și Ól public, pentru că subscriu.

In 1985 ma intorceam de la munte cu Skoda 1000MB a lui Tata si am fost trasi pe dreapta de o masina de militie cu girofar.Am asteptat cam 10 minute sa treaca Ceausescu urmat de aproximativ 7-8 masini printre care am observat si un Mercedes alb tip station wagon pe post de ambulanta.Umbla cu salvarea dupa el.Nu i-a folosit la nimic.

Dupa nici 3 ani, kgb-ul il punea la zid dovedind astfel romanilor ca era in puterea lor sa-l termine oricand doreau ei,chiar in ziua de craciun.

Ar mai fi o singura intrebare de pus celor ,nu putini,care vor sa intoarca iar tara spre rasarit cum ca inainte de 1989 era mai bine si rusii daca ar reveni,ar tine cu romanii mult mai mult decat vesticii care ne considera slugile lor...

(In primul rand vesticii nu au control la noi 100% .Eu estimez cam 50%. Probabil procentele de la Ialta s-au mai modificat,dar rusii au sabotat dupa 1989 din rasputeri capitalismul si economia de piata de sorginte vestica prin regimul Iliescu si urmatoarele..)

 

Deci intrebarea logica pentru toti cei ce mai cred in "mila pravoslavnica"ruseasca:

Daca rusnacii ar fi tinut intr-adevar cu romanii, de ce nu ne-au scapat de Ceausescu intre 1975-1989 cand asuprirea era oribila?

Raspunsul este cred foarte simplu si la indemana oricui a trait acele vremuri:

In Moscova gaseai in anii 80, salam de Sibiu,sunca de Praga romaneasca si cascaval Dorna,la preturi de cantina muncitoreasca.

In schimbul unui dormitor din lemn de nuc sau de cires facut la fabricile de mobila romanesti,rusii ne dadeau la schimb un radio VEF tranzistorizat care costa 1700 de lei.Ca o comparatie,un televizor hibrid (cu lampi si tranzistoare )romanesc costa in magazine ,1800 lei.

Am discutat cu cineva care a fost angajat la fabrica de incaltaminte Pionierul din Bucuresti si mi-a spus ca rusii trimiteau prin anii '80 un halterofil care sa incerce daca se dezlipesc pantofii si dupa ce-i rupea cu doua degete, spunea ca lotul respectiv va fi totusi cumparat ,dar cu penalizari,la jumatate din pretul stabilit in contract.

Se pune intrebarea: unde era atunci "curajosul si neinfricatul" Ceausescu?

Am rude in "Republica Socialista Teleorman" care au votat cu rusnacii in toamna lui 2012 sperand ca USL-ul le va da job-uri si le va trimite copiii la facultate pe gratis.Acum ii injura si pe USL-isti.

Eu nu am pus niciodata stampila pe numele Basescu dar nici nu am fost la referendum ca sa-i ajut pe rusnaci sa scape de el.Am o gramada de rude tampite care nu stiu pe ce lume traiesc si sustin ca era mai bine cu rusii.I-am intrebat :ce perioada a rusilor le-a placut lor cel mai mult :cea dintre 1947-1965,cea dintre 1965-1973 sau cea dintre 1973-1989?

Au spus ca cel mai bine a fost intre 1965-1973.I-am intrebat daca sunt constienti de imprumuturile occidentale dintre anii 1965-1973,si de unde au venit acei bani si pentru ce motiv?

Ei o tineau pe a lor: ca occidentul nu a avut nici-un rol pozitiv in relativa lor bunastare din anii '70.

Asa se intampla cand mintea e plecata cu sorcova la plimbare..

 

La fel sunt si rusii: isi aleg singuri conducatorii.

Oriunde in lume,conducatorii sunt clociti de propriul popor.

Frica de adevar,compromisul cu morala pentru interese materiale si politica strutului,arunca orice popor in haos ,mizerie si deznadejde.Germanii au trait aceeasi experienta in 1933.

Sper ca tavalugul globalizarii sa-i elibereze si pe coreenii din nord din cosmarul impus artificial de chinezi, dar sustinut si de staff-ul arogant al lui Putin care are acelasi comportament si pe sosele dar si in politica.

Sper ca nu te-am plictisit prea mult..

 

Sarbatori fericite!

 

Post tema
postat in categoria povestiriParohia Petresti


Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite: