Blogul lui Florin Giurcă


23Sep2011
Untitled

Hai, Romania, s-o facem!

 

Se zice ca poți descifra caracterul cuiva din felul cum se comportă la volan. Mie îmi place de pildă să ascult cu difuzoarele date la maxim și geamul coborât o piesă muzicală flamboiantă cum este de pildă Scherzo nr. 1 opus 61 din Visul unei nopți de vară de Felix Mendelssohn Bartholdy;  țin cu mâna stângă de volan, iar cu dreapta dirijez o orchestră simfonică imaginară, mai ales când gonesc pe o șosea liberă,  dreaptă, cu pietoni care se plimbă pe trotuare. Iubitorii de tehno, haus și manele sunt desigur un pic deranjați, dar asta e,  nu mă pot abține, muzica asta mă captivează.  Și sunt tentat să arăt asta și altora.

 

Am dat însă dovadă de idei preconcepute și de discriminare melomană când am presupus că toți maneliștii s-ar deranja de muzica mea dată la maxim cu gemul deschis;  faptul că asculți manele nu înseamnă nicidecum că obișnuiești să arunci cutia de bere și pet-ul de suc pe geam din mersul mașinii în parbrizul celui care vine din spate, așa cum mi s-a înâmplat să pățesc de câteva ori. Un cunoscut manelist chiar s-a plans într-un recent interviu televizat, de la volanul Ferrariului său,  că să nu se mai  zică despre ei că sunt mafioți și infractori, că nu toți sunt.

 

Până ce Academia Română va hotărî scoaterea din DEX a cuvântului “manelist”, cu conotațiile sale negative cu tot, ceea ce nu va intarzia să se producă la inițiativa unui grup de ONG-uri indignate, putem să mai ascultăm  “în liniște” (voba vine!) o bucată mișto tare - și mă refer aici la Simfonia a 9-a de Beethoven. Nu-i așa că-i tare de tot?

Let’s do it, Romania!

Post tema
postat in categoria povestiriParohia Petresti


Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite: