Parohia Nasterea Maicii Domnului din Petresti jud. Vrancea


11May2010
Untitled (Extras din cuvantarea tovarasului Racu, la Plenara Comitetetelor Largite ale  Partidelor Caliciste din Calicia)
 
 
Stimati Tovarasi,
 
Prin munca neobosita si neabatuta a intregului popor, prin eforturile pline de abnegatie ale tuturor oamenilor muncii, si ale tuturor oamenilor devotati lipsei muncii, ne mandrim si in acest an  cu cresterea datoriilor mult iubitei noastre tari cu peste 90 miliarde de dolari.
 
( aplauze furtunoase)
 
Tovarasi,
Este drept, au existat si lipsuri. Se putea si mai mult. Gradul de indatorare al intregului nostru popor nu este indeajuns. Sa ne facem autocritica si sa recunostem ca mai exista tovarasi care nu au facut totul ca se ne indatoram total. Dar imi exprim speranta ca, sub indrumarea neabatuta a carmacilor si carmacelor noastre de partid, intr-un viitor nu prea indepartat, sa ne mandrim ca suntem o tara care paseste demn, si neabatut, spre noi culmi de pauperitate si indatorare fara   de hotar.
 
( Ura! Ura! Poporul se ridica in picioare. Aplauze nesfarsite, ovatii, si urale. )
 
Tovarasi,
Astazi, la ceas de noi si marete realizari, de impliniri marete, sub drapelul multicolor al stralucitei noastre clase politice, sa ne exprimam angajamentul si adeziunea inflacarata la programul de faurire a societatii calice multilateral dezolate. Sa nu precupetim niciun efort pentru a duce datoria tarii pe noi si lipsite culmi, prin nemunca plina de devotement a intregii noastre clase muncitoare, sub conducerea luminata a partidelor noastre politice, calauze demne spre indatorarea continua a fiecarui om al muncii, si propasirea fiecarui cetatean  spre un viitor mereu mai luminos, spre victoria finala a calicismului in Calicia. Tot inainte!
 
 ( Urale si entuziasm de nedescris. Se canta Intermaţionala…)
 
“Hai la rupta cea mare…”
 
11 mai 2010
 
Cu mult respect,
Jianu Liviu-Florian

11.May.2010/10:33 Crisan Ioan: excelent... felicitari!

Tue, 11 May 2010 22:41:09 agnes: "Hai la rupta cea mare" Nerod - narod s-o faurim , Caliciiiiimea , Prin noi s-o gaurim "... O satira atat de ascutita , atat de prezenta pe strada cu "ovatii si urale" la adresa "Partidelor Caliciste din Calicia"...agricultorii , profesorii, studentii , pensionarii , etc. ...astia din Calicia nu fac haz de necaz , ci , dimpotriva , se mandresc "si in acest an cu cresterea datoriilor " , cu "...adeziunea inflacarata la programul de faurire a societatii calice multilateral deZolate", cu "oamenii devotati lipsei muncii", cu "carmacii si carmacele noastre de partid"...aceste jocuri de cuvinte ne-ar face sa radem , daca ne-am putea opri din plans ...tovarase Racu-Basel , ne-ai adormit urat cu femeiul dumitale , da' si cand ne-om destepta in aplauzele si urarile strazii , toata calicimea , de la mic la mare ...atunci sa vezi "Ura ! Ura !" cum devine si mai de "nedescris"... Satira care fotografiaza "rupta cea mare" din strada cu ovatii care devin "nesfarsite"...

Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite:1018