Parohia Nasterea Maicii Domnului din Petresti jud. Vrancea


18Nov2009
Un deputat comunist cere eliminarea lui Dumnezeu din Imnul national al Rusiei

Deputatul comunist in Duma de Stat (Parlamentul rusiei) Boris Kashin a depus un proiect de lege prin care solicita inlocuirea unei fraze din Imnul national al Rusiei: in loc de "Pamant stramosesc, aparat de Dumnezeu", sa fie "Pamant stramosesc, aparat de cetateni".

"Nici o religie nu poate fi stabilita de stat sau obligatorie, intrucat tara noastra este o tara sovietica" a spus Kashin. El adauga ca marea majoritate a cetatenilor Rusiei nu practica nici o religie, deci, concluzioneaza deputatul, sunt ateisti. Prin urmare, cuvintele "aparat de Dumnezeu" nu reflecta punctul lor de vedere.

Sursa: interfax-religion.com.

Biserica Ortodoxa Rusa considera amendamentul propus ca "gresit si neinspirat". "Eliminand cuvantul "Dumnezeu" din Imnul national, ne lipsim de un maret potential cultural si spiritual de care a beneficiat intotdeauna Rusia", spune pr. Georgy Zavershinsky, seful Serviciului sinodal de comunicatii. "Intelegand prin cuvantul "Dumnezeu" cele mai bune, inalte si morale calitati ale unei persoane, noi nu lezam simtamintele acelor persoane care nu cred in Dumnezeu", adauga pr. Zavershinsky.

Comentati aceasta stire
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:


Vizite: