Parohia Nasterea Maicii Domnului din Petresti jud. Vrancea


19Nov2012 postat in: colaborari
Untitled

NAȚIUNI, FIȚI BĂRBATE!

 

            Nici-o nenorocire nu vine  singură pe lume.

Prima nenorocire, eveniment regretabil, cu consecințe nefaste, dezastruoase, pe termen lung,  asupra tuturor pământenilor, o reprezintă moartea premature a celei mai iubite pisici de la Casa Albă. Aflată la o vârstă respectabilă, venerabila pisică Americană, nobil exponent al celei mai avansate civilizații a Terrei, a sucombat în urma unei boli nemiloase, din cauza complicațiunilor cardiace. Națiunile lumii, îndoliate până la lacrimi, își exprimă și cu această ocaziune adeziunea cu marea națiune Americană, și speră ca aceasta să depășească, plină  de curaj, și eroism, ca întotdeauna, greaua încercare la care  a fost supusă.

Nu a fost de ajuns pentru încercatele suflete și inimi ale celor 6 miliarde și mai bine de oameni ai zilele noastre! Nici nu s-au stins bine ecourile primei nenorociri, nici nu s-au șters lacrimile care nu se vor opri niciodată, și iată că în Israel, Federația de fotbal a anulat toate meciurile din cauza războiului din Fâșia Gaza. De aceasta dată, dieii au exagerat! Nu este cu putință! Această suită de două nenorociri, moartea unei pisici, dar ce pisică unică, și anularea unor meciuri de fotbal în Țara Sfântă, dar ce meciuri de fotbal unice, nu numai că întrece cu asupră de măsură toate dezastrele care s-au întâmplat, și se vor mai putea întâmpla, vreodată, dar, de bună seamă, reprezintă mai mult decât poate duce în spate, în infinitatea lui, însuși Universul care rabdă aceste grozăvii, și tace! Totuși, e prea mult, orișicât ar spune optimiștii că nu se poate!

 În semn de protest, față de soartă, federațiile de înțelepciune ale întregii lumi, și toate asociațiile de protecție ale drepturilor oamenilor, de pe mapamond, au declarat  abia începutul an 2009, drept an de protest împotriva persecuțiunilor destinului!

 

  6 ianuarie 2009

 

Jianu Liviu

Parohia Petresti


Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite: