Parohia Nasterea Maicii Domnului din Petresti jud. Vrancea


13Aug2010
Untitled Orele de munca ale unui presedinte
 
Se stie ca marii licurici se hranesc cu ore de munca. Fantastic! Pur si simplu, s-a demonstrat stiintific ca acesti devoratori infailibili de resurse naturale au un apetit deosebit mai ales pentru unde cerebrale, neuroni incandescenti, calote craniene bine asezonate cu tarii originale  si cate si mai cate idei cate pot sa apara, cu asiduitate, in circumvolutiunile cerebrale, in procesul muncii, care l-a transfomat pe om, in robot al marilor puteri.
                Dar marii licurici, care se hranesc, asa cum spuneam, cu ore de munca, devora, pur si simplu, orele de munca ale creierelor prezidentiale. Pentru ca  unde sa gaseasca, la drept vorbind, mai multa lumina, spre detectarea resurselor naturale inca neeploatate, in folosul propriilor lor odrasle, milicuricii ( ma rog, mai luminand intermitent, ori mai intunecos,)  unde sa o gaseasca, decat in orele de munca istovitoare, fara odihna, fara pręt, fara putinta de comensurare, ale creierelor conducatoare de alte creiere in curs de pauperizare, si robotizare?
                Asa se face ca zi de zi, un presedinte de tara munceste. Dupa cum ne spune chiar Stralucirea Sa, 16 ore pe zi. Tot atat cat munceste un profesor din aceeasi tara, intr-o saptamana.
                Sa ne gandim putin: pentru ce munceste un profesor din aceeasi tara? Ne raspunde acelasi presedinte: ca sa scoata de pe bancile scolii idioti.
                Sa ne mai gandim inca putin: pentru ce munceste presedintele aceleiasi tari? Ca sa scoata de pe bancile tarii chelneri ( ospatari ) si tinichigii.
                Pai, se compara un idiot, cu un chelner, (ospatar), ori tinichigiu? Diferenta intre ei este tot atat de mare pe cat este diferenta intre o secunda de munca prezidentiala, si 10 ani lumina de munca a intregului corp profesoral.
                Asadar, toate creierele din invatamantul Calic, caci despre Calicia este vorba, formeaza, scot de pe bancile scolii,  idioti. Creierul  presidential al Caliciei, scoate chelneri si ospatari.
Mare Adevar! Nu au nevoie marii licurici de roboti servitori? Parintele poporului, cu cele 16 ore de munca zilnica, ofera marilor licurici, chelneri si ospatari.
                Nu au nevoie marii licurici de meseriasi pentru intretinerea acestor roboti servitori? Parintele poporului, cu cele 16 ore de munca zilnica, ofera marilor licurici , in acest scop, tinichigii.
               Ideile prezidentiale sunt o simfonie de lumina, dedicata marilor licurici. Ca sa primesca biata Calicie o firimitura de supravietuire. Pana cand? Pana cand marii licurici vor spune ( dupa cum recunoaste, intr-o geniala strafulgerare, si creierul presidential, ramas sa lupte pentru lumina marilor licurici, din care sa ii ramana si Caliciei un licur ): "Ubi bene, ubi patria".   Si fiti siguri ca binele va ajunge pentru 1% din pamanteni, si acela dijmuit intre lei, si catei. Restul, la fier vechi.
Desigur, se poate intotdeauna si mai rau, si mai repede. De pilda, sa ne faca marii licurici dor de razboi, nu numai de sfasiat intre noi. . De aceea se cade, ca intotdeauna, sa ii marturisim lui Dumnezeu, cu smerenie, si infricosare, ce dorim sa fim: ori chelneri, ori tinichigii. Si in timp ce nici nu ne dam seama, de atata bine si fericire, ca suntem colaterala carne ( tabla ) de tun, sa ascultam cu sfintenie chemarea marilor Licurici: "La munca, roboti!". Si:  "Veniti sa luati lumina!"
Dar vorbeam despre orele de munca ale unui presedinte…Incheiem ca sa ne inteleaga si marii licurici: "Deles minte, Delo!", ceea ce pe tiganeste ( o limba care ii lumineaza perfect! ) inseamna: "Da-le, Doamne, minte!"
 
 
 
Bibliografie: "Ber-Caciula Imparat", de Ion Visarion
 
 
12 august 2010
 
Cu deosebit respect,
Jianu Liviu-Florian
Parohia Petresti

Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite:881