Blogul lui Florin Giurcă


06Nov2010
Untitled

Si ai plecat cu tot cu gara…

 

Eu nu am fost un fan Paunescu, nu m-au entuziasmat versurile patriotice declamate la microfon, acompaniate in ecou  de o voce muzicala,  iar  muzica folk  nu mi s-a parut  atunci, si nici acum,  cu rare exceptii,  altceva decat un sirop de zmeura lungit cu mult sifon.  Dar nu ma puteam abtine sa nu plang ascultand poezia cu lumanarile in cuib de cuc. Si parca e destul, intr-o viata de poet, sa scrii o strofa care sa ramana gravata sus pe cer, in stele.

 

Cred ca am fost odata sau de doua ori la Cenaclul Flacara, in vrema aceea in care daca nu mergeam la film altceva nu aveam ce face. Nu mi-am leganat  mainile ridicate in sus cu bricheta aprinsa, nici nu am cantat cu multimea Nici nu pot nimic sa-ti spun Pe curand sau ramas bun Aparu, numai nu,  La adio tu -  pentru simplul motiv ca mi se parea o fraza fara sens. Dar aceasta strofa bacoviana: Cine are părinți, pe pământ nu în gând Mai aude și-n somn ochii lumii plângând mi se pare gravata sus pe cer, in stele.

 

Dupa caderea lui in dizgratie continuau sa circule subversiv casete audio inregistrate la cenacluri, Suna foarte ciudat  sa asculti in clandestinitate, ca pe Radio Europa Libera,  acele cantece care, in fond, erau benigne,  filo-romane, exaltau tineretea si entuziasmul. Iata unde putea sa duca absurdul unei guvernari arbitrare.

 

 Mare poet,  mare constiinta a neamului nostru. Odihneasca-se in pace, cu dreptii!

Post tema
postat in categoria povestiriParohia Petresti


Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite: