Parohia Nasterea Maicii Domnului din Petresti jud. Vrancea


16Nov2009
Revista alb-negru publicata la Manastirea Sf. Herman, Platina

Doi calugari de le manastirea Sf. Herman, Platina CA. USA, publica un zine (adica o mica revista multiplicata manual cu un copiator alb-negru) destinat tinerilor rebeli. Dealtfel, pe frontispiciul publicatiei scrie "Moarte lumii. Ultima si adevarata revolta".

Realizata in stil punk, revista este destinata acestor tineri "suparati pe ei insisi. Ei nu-si mai gasesc locul in lumea noastra. Noi incercam sa le deschidem ochii asupra frumusetii Creatiei lui Dumnezeu si ii invitam sa dea mortii "lumea", prin care noi intelegem de fapt patimile sufletului" spune fr. Damaschin.

"Le vorbim mai ales despre ideea de suferinta, deoarece aceasta simt acesti tineri cel mai adesea. Le aratam ca poate exista un sens in suferinta". Exista si un site web cu un original concept grafic in care abunda craniile. "Lumea" este numele generic al tuturor patimilor. Cand vrem sa le numim cu un singur cuvant, le spunem "Lumea" scrie pe prima pagina a website-ului.

Manastirea Sf. Herman este subordonata Bisericii Ortodoxe Sarbe si a fost fondata de ieromonahul Serafim Rose, cunoscut si indragit teolog si misionar ortodox al sec. XX, traitor in America.

Sursa: www.interfax-religion.com

Comentati aceasta stire
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul: